Gabriel Oprea: Nu sunt vinovat si imi voi continua activitatea in Guvern

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat printr-un comunicat de presă, că nu este vinovat şi că îşi va continua activitatea în cadrul Guvernului, răspunzând astfel preşedintelui Klaus Iohannis care l-a sfătuit să demisioneze. Ministrul de interne Gabriel Oprea sugerează că sfatul preşedintelui Klaus Iohannnis ar avea legătură cu dorinţa sa de a schimba guvernul.

El spune că preşedintele l-a sfătuit într-adevăr să demisioneze, ca urmare a “modului în care a fost gestionată comunicarea” după accidentul în care Bogdan Gigină, poliţistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului, a murit. El a mai spus însă că nu intenţionează să demisioneze, invocând faptul că este “nevinovat”.

“În cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, președintele Klaus Iohannis m-a sfătuit, într-adevăr, să iau în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider că implicațiile acestor declarații nu sunt instituționale, ci exclusiv de natură politică”, se arată în comunicatul citat.

Oprea îl acuză pe Iohannis că sfatul său are legătură cu dorinţa de a schimba guvernul, adăugând că cel mai important în acest moment este derularea anchetei penale.

“Sfatul transmis de președintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opțiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce privește culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situație, oportunitatea unei demisii ține întotdeauna de adevăr și de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs și cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul”, mai susţine Gabriel Oprea.

Ministrul de Interne mai acuză “jocuri politice şi de imagine”.

“O demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine (…)Așadar, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului”, mai susţine Oprea.

El spune că l-a informat pe preşedinte că va asigura stabilitatea politică a guvernului din care face parte şi că “relația instituțională va continua în parametri firești”, UNPR continuând să susțină proiectele lui Klaus Iohannis privind securitatea națională, la fel cum va continua să susțină Guvernul condus de Victor Ponta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS