Gabriel Oprea amenință cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică “pe furiș” Codul Penal

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a amenințat cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică ”pe furiș” Codul Penal în Parlament.

El susține că i-a transmis și premierului Victor Ponta acest lucru.

“I-am spus-o și lui Victor Ponta, le-am spus-o și colegilor de coaliție. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela Penal – unii, pe furiș, vor să-l modifice – sau se dorește un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri”.

Gabriel Oprea a făcut aceste afirmații în emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică la ProTV.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Camera Deputaților, la comisia juridică, sunt nu mai puțin de 22 de modificări la Codul Penal și la cel de Procedura Penală.

La începutul acestei săptămâni discuțiile s-au amânat:  atunci reprezentanţii magistraţilor s-au plâns că nu au putut citi conţinutul amendamentelor.

Printre ele se numără o propunere care ar elimina încătuşarea şi arestul la domiciliu pentru suspecţii de corupţie.

Președinta Instanței Supreme a criticat modificările pe care parlamentarii vor să le aducă în textul Codului Penal.

Una dintre acestea vizează răspunderea magistratului cu privire la sentințele acordate.

O nouă majoritate?

Vicepremierul Gabriel Oprea recunoaște, pe de altă parte, că a purtat discuții cu opoziția despre o posibilă nouă majoritate parlamentară.

Ministrul internelor a spus că a avut doar “întîlniri instituționale” cu președintele Iohannis și a dezvăluit că singurele discuții despre o implicare a sa într-un viitor guvern le-a purtat cu liderii PNL Vasile Blaga, Alina Gorghiu și Marian Petrache.

Potrivit lui Gabriel Oprea, o conversație cu șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a avut loc la cererea acestuia din urmă, înaintea ultimelor consultări dintre președinte și partidele parlamentare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS