Gabriel Oprea amenință cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică „pe furiș” Codul Penal

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a amenințat cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică ”pe furiș” Codul Penal în Parlament.

El susține că i-a transmis și premierului Victor Ponta acest lucru.

„I-am spus-o și lui Victor Ponta, le-am spus-o și colegilor de coaliție. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela Penal – unii, pe furiș, vor să-l modifice – sau se dorește un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri”.

Gabriel Oprea a făcut aceste afirmații în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică la ProTV.

În Camera Deputaților, la comisia juridică, sunt nu mai puțin de 22 de modificări la Codul Penal și la cel de Procedura Penală.

La începutul acestei săptămâni discuțiile s-au amânat:  atunci reprezentanţii magistraţilor s-au plâns că nu au putut citi conţinutul amendamentelor.

Printre ele se numără o propunere care ar elimina încătuşarea şi arestul la domiciliu pentru suspecţii de corupţie.

Președinta Instanței Supreme a criticat modificările pe care parlamentarii vor să le aducă în textul Codului Penal.

Una dintre acestea vizează răspunderea magistratului cu privire la sentințele acordate.

O nouă majoritate?

Vicepremierul Gabriel Oprea recunoaște, pe de altă parte, că a purtat discuții cu opoziția despre o posibilă nouă majoritate parlamentară.

Ministrul internelor a spus că a avut doar „întîlniri instituționale” cu președintele Iohannis și a dezvăluit că singurele discuții despre o implicare a sa într-un viitor guvern le-a purtat cu liderii PNL Vasile Blaga, Alina Gorghiu și Marian Petrache.

Potrivit lui Gabriel Oprea, o conversație cu șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a avut loc la cererea acestuia din urmă, înaintea ultimelor consultări dintre președinte și partidele parlamentare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS