Primarul Firea renunță la „taxa Oxigen” | AUDIO

Primarul Capitalei, Gabriel Firea, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că va renunța la așa numita „taxă Oxigen”, care obligă posesorii de automobile cu norme de poluare mai vechi să achite o sumă de bani pentru a putea circula în zonele centrale ale Bucureștiului.

Decizia, după sondajul realizat pe Facebook, unde a întrebat dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, iar 90% au răspuns că nu doresc această taxă.

Gabriela Firea spune că a luat această hotărâre din respect pentru cetățenii care i-au scris în acest sens, iar taxa va fi anulată luna viitoare, în Consiliul General:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Taxa Oxigen” ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 martie.

Gabriela Firea mai spune și că cetățenii Bucurestiului i-au cerut în scris să insiste pe lângă Guvern pentru începerea lucrărilor la centura orașului și extinderea rețelei de metrou:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

1.600 de bucureşteni dintre cei 370 de mii de posesori de maşini major poluante au plătit deja taxa, dar îşi vor primi banii înapoi, a anunţat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a declarat că va încerca să compenseze măsura antipoluare cu majorarea bugetului alocat programului Rabla.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS