Confidenţialitate

Furtuni puternice în estul Canadei. Aproape 900.000 de locuinţe au rămas fără curent electric și cel puțin 8 persoane au murit | VIDEO

Furtunile violente care s-au abătut în weekend asupra estului Canadei, lăsând fără curent electric aproape 900.000 de locuinţe, în special în zona capitalei Ottawa, s-au soldat cu cel puţin 8 morţi. Este cel mai recent bilanț oficial dat publicităţii de autoritățile locale.

Poliţia din Ontario, citată de presa locală, susține că 7 persoane şi-au pierdut viaţa după ce mai mulți copaci au căzut la pământ.

Cel de-al 8-lea deces este al unei femei s-a înecat în râul care desparte Ottawa de o suburbie a sa din Quebec, după ce barca în care se afla s-a răsturnat din cauza furtunii.

Vântul, care a atins viteze de 140 de km/h, a măturat estul Canadei, venind din centrul Statelor Unite, a anunțat serviciul naţional de meteorologie.

Furtuna a acoperit o suprafaţă de aproape 1.000 de kilometri, din Michigan şi Maine, state situate în centrul şi respectiv în nord-estul Americii, până în provinciile canadiene Ontario şi Quebec.

Capitala federală Ottawa a fost grav afectată de intemperii: mii de locuinţe nu aveau duminică seară curent electric, în timp ce străzile erau încă pline de crengi şi de alte obiecte luate de vânt, care în anumite locuri a luat forma unor tornade.

Autorităţile locale au declarat că este nevoie de câteva zile pentru a curăţa străzile şi drumurile afectate.

Foto: Shutterstock