Confidenţialitate

Furtună puternică în mai multe localități din județul Mehedinți | VIDEO | GALERIE FOTO

Imaginile apărute pe rețelele de socializare arată că mai multe străzi din Orșova și Drobeta Turnu Severin au fost inundate de ape, iar mai multe acoperișuri au fost luate de vântul puternic. Grindina de mari dimensiuni a spart și geamurile mai multor autoturisme. 11 localități din Mehedinți au fost sub avertizare cod roșu de vijelii și vânt cu rafale de peste 90 de km/h. Iar în județul Caraș Severin mai multe sate au rămas fără curent electric după vijelia din această seară. Grindina de dimensiunea unei mingi de golf a distrus acoperișuri, mașini dar și culturile oamenilor, transmite corespondentul Europa FM, Vali Popovici. Autoritățile locale au declarat stare de urgență și au început evaluarea pagubelor

Natura s-a dezlănțuit în Clisura Dunării, acolo unde grindina de dimensiunea oului de găină a distrus tot. În zona Moldova Nouă, mai exact în satele Coronini, Sfânta Elena, dar şi la Oravița, Liborajdea, Sichevița, Valea Ravensca și Crușovița oamenii au rămas fără curent electric.

Localnicii sunt încă în stare de șoc, încercând să își revină după prăpădul cauzat de pietrele de gheață, care aveau dimensiunea şi a unui ou de găină. În doar câteva minute, furia naturii a distrus tot ce i-a stat în cale. Geamurile și tot ce înseamnă sticlă a fost spart, parbrizele mașinilor au fost făcute țăndări, iar acoperișurile caselor au fost perforate de grindină.

Pe câmp, recoltele agricultorilor, care reprezintă o sursă vitală de venit pentru multe familii din zonă, au fost complet distruse. Autoritățile locale au declarat stare de urgență și au început evaluarea pagubelor, încercând să ofere ajutor cât mai rapid celor afectați. Echipele de intervenție sunt pe teren, curățând străzile și ajutând la repararea caselor și infrastructurii distruse.

Sursa foto: Ilie Boboescu

Sursa video: Ilie Boboescu

Citește și: Cod roșu de vijelie puternică și grindină de mari dimensiuni în zeci de localități din județele Gorj, Dolj și Mehendinți. Codul intră în vigoare la 20:00 | GALERIE FOTO