Furtuna Doris a ajuns în Marea Britanie. Zeci de zboruri au fost anulate, zeci de mii de locuințe-fără electricitate

Aeroportul Heathrow a anulat astăzi până la 36 de zboruri, în vreme ce 56.000 de locuinţe au rămas fără electricitate după ce puternica furtună Doris a ajuns în Marea Britanie.

De asemenea, transporturile feroviare sunt perturbate din cauza rafelelor puternice de vânt, care au atins până la 150 de km/oră în Ţara Galilor, iar autorităţile le recomandă şoferilor să evite zone din Yorkshire sau Midlands, transmite The Telegraph.

Autorităţile locale au decis suspendarea operaţiunilor în portul Liverpool, iar accesul pe faleză a fost retricţionat după ce furtuna Doris a adus valuri puternice pe coasta vestică a Marii Britanii.

Scoţia este afectată de căderi însemnate de zăpadă şi condiţii de viscol.

Între timp, alte părţi ale ţării au experimentat inundaţii, căderi de electricitate şi zeci de arbori s-au prăbuşit din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins până la 150 de km/oră în zona capului Curig din nord-vestul Ţării Galilor.

În Kent, rafalele de vânt au zburat schelele instalate pe secţia de poliţie Ashford.

De asemenea, 150 de locuinţe au rămas fără alimentare cu energie electrică după ce cablurile au fost doborâte în nordul Ţării Galilor.

În Irlanda, situaţia este chiar mai gravă, iar 56.000 de gospodării sunt afectate de o pană de curent prelungită, în vreme ce rafalele de vânt ajung în medie la 120 de km/oră.

Autorităţile au decis să închidă mai multe poduri din cauza furtunii Doris, ceea ce a provocat mari întârzieri pentru navetiştii din Kent şi Ţara Galilor.

Aeroportul Heathrow a anunţat anularea a 36 de zboruri, iar compania Aer Lingus a anulat 12 zboruri dintre Marea Britanie şi Irlanda.

Alte cinci zboruri au fost anulate pe aeroportul London City.

Transporturile feroviare se confruntă cu mari întârzieri şi mai multe trenuri au fost anulate după impunerea unor restricţii de viteză din motive de siguranţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS