Furtuna Ciara face ravagii în Europa

Sute de zboruri au fost anulate în Germania și zeci de mii de case au rămas fară electricitate în nordul Europei, din cauza furtunii cunoscută sub numele de „Sabine” în Germania şi de „Ciara” în restul ţărilor.

Vijelia se deplasează spre estul continentului european, după ce a lovit prima dată Marea Britanie.

Zboruri ale Lufthansa pe ruta Sibiu – München şi retur au fost anulate din cauza furtunii.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au anunțat că pasagerii vor ajunge la destinație cu alte curse ale altor companii. Aceleași zboruri au fost anulate și în această dimineața.

Furtuna, care a afectat puternic oraşul german Munchen, a dus la anularea a 420 de zboruri.

Între timp, zborurile operate de compania Lufthansa pe aeroportul din Frankfurt au revenit la normal, după ce ieri 190 de curse au fost anulate.

Alte 150 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Dusseldorf şi Koln şi alte câteva zeci pe cele din Stuttgart şi Hamburg.

În Suedia, un bărbat a murit şi un al doilea este dat dispărut, după ce barca în care se aflau la pescuit s-a răsturnat pe un lac din cauza vântului extrem de puternic.

În Marea Britanie şi Irlanda circa 10 mii de case au rămas fără electricitate și există risc de inundaţii în Scoţia şi Anglia.

În Franţa, furtuna a lăsat fără curent circa 130 de mi de case.

Mai multe trenuri regionale au fost anulate în nordul țării iar 32 de departamente sunt sub alerta portocalie de vânt puternic.

Mai multe linii de tren, drumuri montane şi şcoli au fost închise și în Elveția.

În Polonia, peste 55 de mii de gospodării rămăseseră dimineață fără electricitate iar în Belgia, furtuna a provocat pagube în toată ţara, dar nu au fost raportate victime.

Furtuna Ciara a adus însă şi beneficii unei echipe de forbal din Irlanda de Nord, care a reușit să marcheze direct din corner, cu ajutorul vântului foarte puternic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS