Confidenţialitate

Funeralii de stat pentru victimele cutremurului din Italia

78 de victime ale cutremurului care a zguduit centrul Italiei săptămâna trecută vor avea parte astzăi de funeralii de stat. Autoritățile Italiene vor organiza ceremoniile de înmormântare chiar la Amatrice, localitatea cea mai grav afectată de seism.

Rudele victimelor au protestat după ce autoritățile voiau să îngroape morții la Rieti.

 

Funeraliile vor avea loc la ora locală 18, în prezența președintelui Sergio Mattarella, a premierului Matteo Renzi precum și a președinților celor două camere.

 

Ieri, zeci de oameni, rude ale victimelor, au protestat în faţa cartierului general al Protecţiei Civile din Amatrice ,faţă de decizia iniţială a autorităţilor de a organiza ceremonia la Rieti.

În cele din urmă, premierul italian a decis ca ceremonia să aibă loc în oraşul devastat de cutremur. Pe lângă cele 78 de victime care vor fi înmormântate cu funeralii de stat, alte 74 de trupuri neînsufleţite au fost predate deja familiilor, care au cerut să organizeze înmormântări private.

Între timp premierul Matteo Renzi a anunțat că va prezenta în următoarele zile un proiect supranumit Casa Italiei, un plan care va include realizarea de structuri rezistente la cutremur, măsuri pentru eficiență energetică și asanări de terenuri.

Numărul victimelor cutremurului a ajuns la 292 de morţi, dintre care 231 la Amatrice, 11 la Accumoli şi 50 la Arcuata.