Confidenţialitate

Fundația Orange: Lumea prin culoare și sunet (P)

Lumea prin culoare și sunet este un program al Fundației Orange care își propune să contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau auditive, prin susținerea de proiecte de educație, angajabilitate, cultură, accesibilitate și participare la viața comunității, în scopul de a le asigura o viață autonomă și de a îmbunătăți integrarea lor socială.

Cu o istorie de 11 ani, prin acest program, Fundația Orange a sprijinit financiar 52 de proiecte, cu o valoare totală de 2,57 milioane de euro. Valoarea totală a granturilor oferite de Fundația Orange în acest an se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

Proiectele din ediția 2023 aduc o contribuție valoroasă prin soluții digitale care îmbunătățesc accesul la educație de calitate, promovează incluziunea, facilitează mobilitatea în spațiile publice și sprijină accesul la cultură, contribuind la integrarea armonioasă a persoanelor cu deficiențe în comunitate. Peste 4.500 de beneficiari direcți și mai mult de 210.000 de beneficiari indirecți vor beneficia de aceste inițiative.

Cele 6 proiecte câștigătoare ale acestei ediții sunt:

See you: Proiectul dezvoltă o aplicație mobilă pentru a reduce izolarea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere și pentru a îmbunătăți accesibilitatea și mobilitatea în spațiile urbane.

Tactile education: Proiectul vizează îmbunătățirea calității educației prin implementarea unor tehnici multisenzoriale adaptate pentru elevii cu deficiențe de vedere și auz, precum și dizabilități de învățare.

Natura: Sală de clasă: Proiectul vizează extinderea accesului la educație pentru elevii cu deficiențe de vedere prin adăugarea a 20 de lecții-povești accesibilizate, de zoologie și botanică, pe platforma www.idea-isa.ro.

Ochi și urechi: Scopul acestuia este furnizarea unei educații de calitate prin intermediul filmului, cu scopul de a diminua inegalitățile dintre elevi, oferindu-le materiale audiovizuale educative, accesibilizate pentru copiii și tinerii cu deficiențe de auz.

Filme accesibile pentru nevăzători, oricând și oriunde: Proiectul va facilita accesul nevăzătorilor la arta cinematografică prin crearea de descrieri audio în limba română pentru 24 de filme, disponibile printr-o aplicație mobilă sincronizată cu coloana sonoră a filmului.

Special Champions: obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor cu deficiențe senzoriale prin intermediul unui program regulat de sporturi nautice și integrarea într-o comunitate sportivă.

Mai multe informații despre cele 6 proiecte și despre edițiile anterioare pot fi regăsite aici: https://www.fundatiaorange.ro/programe/lumea-prin-culoare-si-sunet/