Fumatul este interzis din acest weekend în peste 50 de parcuri din Paris

Dacă sunteţi fumător şi mergeţi în Franţa, aveţi grijă unde vă aprindeţi ţigara. Autorităţile au interzis din weekend fumatul în zeci de parcuri din Paris.

Mai exact în 52 de parcuri, ceea ce reprezintă cam 10% din spaţiile verzi ale capitalei Franţei. Măsura luată de primărie vine după ce anul trecut a fost experimentat un proiect pilot în șase grădini publice.

Mai întâi, va fi o campanile de informare, prin panouri instalate la toate intrările în parcuri. Iar de la începutul lunii viitoare, cei prinşi fumând în parcurile respective vor fi amendaţi cu 38 de euro.

Primăria urmăreşte astfel reducerea numărului de fumători, dar şi păstrarea curățeniei pe spațiile verzi, care nu vor mai fi poluate cu chiștoace de țigări.

Marile parcuri din Paris sunt exceptate, deocamdată, de la această regulă, dar, treptat, interzicerea fumatului se va generaliza.

Un alt mare oraș francez, Strasbourg, interzice de la 1 iulie fumatul în toate parcurile publice, iar măsuri similare au fost luate pe plajele din Franţa unde au apărut déjà anunţuri cu fumatul interzis.

Autoritatea pentru Sănatate Publică din Franța trage un serios semnal de alarmă și spune că mai bine de un sfert din populația Hexagonului fumează în fiecare zi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS