Frumuseţea sălbatică a Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului – VIDEO

Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului este considerat cel mai sălbatic parc naţional din România datorită zonelor neatinse de om, exemplarelor rare de animale sau a speciilor de plante întâlnite aici.

Tot în acest parc se găseşte cea mai mare suprafaţă de păduri virgine de fag din Europa, care se întinde de-a lungul a 5.028 de hectare.

Printre obiectivele turistice importante din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului fac parte Peştera Comarnic, Lacul Buhui, Cheile Gârliştei, Lacul Mărghitaş sau Cheile Caraşului, care impresionează prin peisajul sălbatic, dar şi prin numărul mare de peşteri (în jur de 300), avene, grohotişuri şi izvoare carstice.

În studioul Europa FM a fost invitat Nicolae Ifca, directorul Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, care a vorbit despre frumuseţea sălbatică a acestor locuri, despre punctele de interes pe care le pot vizita turiştii, dar şi despre monitorizarea video pe care o realizează asupra animalelor sălbatice.

Aici au reuşit să surprindă, cu ajutorul camerelor cu senzori, specii rare în Europa, precum râsul, dar şi pisică sălbatică, urs sau cerb carpatin.