Confidenţialitate

FRF: Vom înființa 6 regiuni pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Răzvan Burleanu, președintele Federației: „Avem de peste 4 ori mai mulți copii care joacă fotbal în România” | AUDIO

Federația Română de Fotbal (FRF) înființează șase regiuni pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Ar urma să ajute tinerii fotbaliști – mai ales în zonele defavorizate – să nu abandoneze sportul și să îi formeze pentru înalta performanță. Cele 6 regiuni fotbalistice vor fi guvernate de un consiliu regional compus din reprezentanți ai FRF și ai autorităților locale.

Răzvan Burleanu, președintele Federaţiei Române de Fotbal, după Adunarea Generală a FRF: „Ținta, în ceea ce privește veniturile consolidate pentru final de 2024 este să depășim 40 de milioane de euro”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 „Această nouă perspectivă de dezvoltare pe care ne-am asumat-o, și anume de creare a șase regiuni fotbalistice la nivel național, cu șase direcții de acțiune și, implicit, activarea unei singure strategii. La final de 2023 bifăm triplarea veniturilor FRF și, după cum știți, FRF utilizează doar resurse din mediul privat, iar ținta, în ceea ce privește veniturile consolidate pentru final de 2024 este să depășim 40 de milioane de euro”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federaţiei Române de Fotbal, după Adunarea Generală a FRF.

Pe de altă parte, România are cel mai mare număr de tineri care s-au înscris la diverse cluburi pentru a juca fotbal.

Iar numărul de spectatori a ajuns, din nou, la cel din anii ’97-’98, mai spun oficialii din fotbal.

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF: „Există o creștere de interes în jurul fotbalului”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Bifăm cea mai mare creștere a numărului de jucători de după Revoluție. Avem de peste patru ori mai mulți copii care joacă fotbal în România. Suntem singura țară din Europa Centrală și de Est care, în ultimii opt ani, a inaugurat opt stadioane”, a mai precizat președintele FRF.

„La ora actuală avem cei mai mulți spectatori după Revoluție din istoria fotbalului românesc. M-am revăzut și eu acolo. Că erau trei campionate subliniate. Campionatul din ’97-’98 când a fost o rivalitate între Rapid și Steaua. Pe vremea aceea eram la Steaua. Steaua care era. Există o creștere de interes în jurul fotbalului”, a declarat Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Novak Djokovic, deţinătorul titlului, s-a retras de la Roland Garros din cauza unei accidentări