Confidenţialitate

FRF cere Primăriei Capitalei să-și asume răspunderea pentru ca Arena Națională să fie redeschisă

 Federația Română de Fotbal a cerut Primăriei Capitalei să-și asume răspunderea pentru ca Arena Națională să fie deschisă. În caz contrar, FRF amenință cu o acțiune în instanță. Însă, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Alexandru Ichim, spune că nu există prevederi legale care să permită deschiderea Arenei.

”Nu știu despre nicio amenințare în instanță din partea FRF. Poziția Primăriei Capitalei a fost cât se poate de clară: stadionul Arena Națională se redeschide doar cu respectarea legii. S-au purtat discuții cu reprezentanții ISU, cu cei ai Ministerului Dezvoltării. În momentul de față nu avem, în clar, o soluție legală pentru a redeschide Arena Națională. Această formulare de asumarea a răspunderii o considerăm ambiguă. Am solicitat un punct de vedere atât celor de la Ministerul de Interne, cât și celor de la ISU să ne precizeze care ar fi prevederile legale pentru redeschiderea Arenei Naționale.” a declarat Alexandru Ichim.

Ce înseamnă, de fapt, ca un bar, restaurant sau stadion să fie deschis ”pe proprie răspundere”?

Administratorii pot fi trași la răspundere în cazul unui accident în locațiile respective. Obiectivele care funcţionează fără autorizaţie de la ISU au obligaţia să o obțină până la 31 decembrie 2016. Până atunci pot funcționa, dar pe răspunderea patronilor sau administratorilor.

Legea privind securitatea la incendiu a fost modificată, săptămâna trecută, în Parlament, astfel cei care nu au autorizație pot funcționa pe proprie răspundere.