Confidenţialitate

Fraţii din Constanţa, care locuiesc într-un conac abandonat, primesc o casă – AUDIO

Emilian, Mirela și Ana, în vârstă de 10, 8, respectiv 5 ani, locuiesc într-un conac abandonat, care s-ar putea prăbuși oricând. Părinții le-au amenajat, cât au putut, una dintre cămăruțele conacului, dar nimic nu poate să înlocuiască un cămin adevărat.

Cămăruţa unde locuiesc acum nu are curent, apă, canalizare sau gaze.

Acum patru ani, Emilian, Mirela și Ana i-au cunoscut-o pe jurnaliştii Andreea Pavel şi Cristian Leonte. Condițiile în care trăiau copiii i-au impresionat pe cei doi jurnalişti, care au decis să ajute cum poate. În plus, au mediatizat cazul.

Primarul oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, a intrat în direct, prin telefon, şi a anunţat-o pe Teodora, mama copiilor, că vor primi o locuinţă socială.

“Atât familia Teodorei, cât şi familia lui Ionuţ vor primi trei apartamente cu două camere. Condiţiile pe care noi le punem ţin de normalitate, în sensul că trebuie să-şi ducă copiii la şcoală, la medicul de familie şi să se implice în viaţa comunităţii. Aceste aspecte sunt deja îndeplinite de Teodora şi de familia ei.

Începând cu data de 1 martie, atât Teodora, cât şi familia lui Ionuţ, vor primi apartamente cu două camere. Apartamentele sunt mobilate şi dotate cu tot ce trebuie”, a spus primarul oraşului Constanţa, Decebal Făgădău.

Pe lângă locuinţa socială, cei trei fraţi, alături de părinţii lor, au primit ghiozdane cu rechizite, mâncare pentru animalele lor şi o vacanţă la Predeal, din partea Europa FM, un voucher în valoare de 2000 de lei la Decathlon şi cărţi de la editura Litera.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.