Fratele presedintelui, mut in fata procurorilor

Mircea Basescu s-a prevalat de dreptul la tacere si nu a dat declaratii in fata procurorilor, in scandalul in care e acuzat de trafic de influenţă (audio).

Fratele presedintelui a fost reţinut de procurorii anticorupţie si isi petrece noaptea in arestul Politiei Capitalei. Mircea Basescu ar fi primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că va interveni ca sa obţina fie condamnarea interlopului Sandu Anghel , zis Bercea Mondial , la o pedeapsă mai mică, fie punerea lui în libertate.

Procurorii cer arestarea preventivă a fratelui presedintelui, solicitare care va fi judecata maine de Tribunalul Bucuresti. In acest scandal, familia interlopului Sandu Anghel a dat publicitatii citeva inregistrari menite sa demonstreze traficul de influenta facut de Mircea Basescu. Acesta neaga ca ar fi primit bani de la interlopi si, mai mult, sustine ca interceptarile ar denatura adevarul, fiind vorba de fragmente scoase din context .

Avocatul Angelica Enache explica in ce masura astfel de inregistrari sunt considerate probe sau nu si daca ele pot duce la arestarea preventiva a unei persoane retinute (audio).