Confidenţialitate

Franța: Zgărzile electrice sau cu țepi pentru dresajul câinilor și pisicilor ar putea fi interzise

Zgărzile electrice sau cu țepi pentru dresajul câinilor și pisicilor ar putea fi interzise în Franța. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat aproape cu unanimitate de voturi în Adunarea Națională. Urmează să fie trimis în Senat.

Zgărzile de dresaj electrice, de sugrumare sau cu țepi sunt deja interzise în țări precum Germania, Finlanda, Danemarca, Slovenia, Suedia, Elveția sau Australia.

Proiectul de lege care a trecut de camera inferioară a Parlamentului Francez cu 111 voturi pentru și 5 împotrivă va sancționa drastic vânzarea și utilizarea acestora.

Aceste dispozitive sunt folosite de proprietarii de animale care vor să controleze lătratul câinilor, să îi împiedice să fugă sau să tragă de lesă.

Inițiatorii proiectului, deputatul formațiunii Renașterea, Corinne Vignon, împreună cu Fundația Brigitte Bardot, au denunțat daunele fizice și psihologice provocate animalelor.

Dacă legea va trece și de Senat, cei care vor continua să folosească zgărzile riscă amenzi cuprinse între 750 și 3.750 de euro în caz de recidivă.

Firmele care vor vinde aceste dispozitive ar putea fi sancționate cu până la 15.000 de euro.

Foto: Shutterstock

Citește și: DEȘTEPTAREA: O firmă din Japonia a adus pisici în birouri pentru a reduce stresul angajaților