Franța: Un suspect în cazul crimelor de la Toulouse, reținut de poliție

Presa franceză scrie că poliția a reținut un suspect și că ar fi vorba de autorul atacurilor.

O operațiune a unității de elită a poliţiei franceze are loc în această dimineață la Toulouse, în cazul crimelor comise în ultimele zile.

Detaliile sunt publicate de Agenția France Presse, care citează o sursă apropiată anchetei.

Presa scrie că poliția a reținut un suspect și că ar fi vorba de autorul atacurilor.

Deocammdată, informațiile vorbesc despre un locuitor din Toulouse de origine algeriană, în vârstă de 24 de ani, care susţine că face parte din Al-Qaida și care s-a retras într-o casă şi aparent nu deţine ostatici.

Doi poliţişti au fost răniţi uşor în timpul operaţiunii.

Suspectul se afla deja în colimatorul Direcţiei Centrale de Informaţii Interne, ca şi alţii, de la primele două atentate (împotriva unor militari, la 11 şi 15 martie).

Ministrul francez de Interne, care a sosit la Toulouse după atacul armat de luni de la o şcoală evreiască, a ajuns și el la locul operaţiunii.

Mai mulţi poliţişti care purtau căşti şi veste antiglonţ au încercuit acest cartier rezidenţial din Toulouse, situat în apropierea şcolii unde trei copii evrei şi un rabin au fost ucişi luni, relatează un jurnalist prezent la fața locului.

O sursă apropiată anchetei a declarat că anchetatorii sunt încrezători că suspectul încercuit este autorul crimelor.

Între timp, avionul care transporta trupurile celor patru victime ale atacului armat de la şcoala evreiască a sosit, în această dimineață dimineaţă, în Israel, relatează AFP.

La bordul aparatului se află rudele victimelor, dar și ministrul francez de externe Alain Juppe.

Avionul a aterizat pe aeroportul internaţional ‘Ben Gurion’ din Tel Aviv.

Cei trei copii şi profesorul evrei, asasinaţi luni la Toulouse, vor fi înmormântaţi astăzi în cel mai mare cimitir din Ierusalim. Ceremonia va începe la ora locală 10.