Franța: Ultima dezbatere televizată a celor 11 candidați la prezidențiale, înaintea scrutinului

Cei 11 candidați la alegerile prezidențiale se întâlnesc joi seară în ultima dezbatere televizată, cu trei zile înaintea primului tur al scrutinului.

Emisiunea va fi transmisă la ora locală 20:00, pe canalul public France 2. Fiecare candidat va avea la dispoziție câte un sfert de oră în care va încerca să convingă electoratul să-i acorde votul. La sfârșit, candidații la prezidențiale se vor reîntâlni pentru o concluzie scurtă. Nu va exista însă un dialog între ei. Vor fi abordate teme precum șomajul, puterea de cumpărare și Europa.

Răsturnări de situație în campanie

E suspans cu câteva zile înainte de scrutinul prezidențial pentru că niciunul dintre candidați nu a reușit să se detașeze în preferințele alegătorilor. Emmanuel Macron, căruia i se reproșează că nu are un program politic bine definit, și Marine Le Pen, candidata anti-imigrație și anti-euro, sunt umăr la umăr. Ambii sunt creditați cu aproximativ 23 de procente, potrivit sondajelor, deci au cele mai mari șanse de a ajunge în turul al doilea, programat pe 7 mai.

Francois Fillon, candidatul republicanilor aflat în centrul unui scandal de corupție, și Jean-Luc Melenchon, reprezentantul stângii radicale, sunt la mică distanță de primii clasați.

Așadar, fiecare vot va conta, cu atât mai mult cu cât numărul indecișilor este foarte mare: aproape 30% dintre alegători spun că nu știu pentru cine vor vota duminică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS