Confidenţialitate

Franța: Tinerii sunt încurajați prin intermediul aplicației Tinder să meargă la vot | AUDIO

În Franța, mersul la vot este încurajat într-un mod inedit: aplicația de întâlniri Tinder va găzdui mesaje care îndeamnă la vot.

Un scurt clip video va rula pe ecranele tinerilor francezi între 18 și 25 de ani care folosesc aplicația. Aceștia vor fi sfătuiți să meargă la urne, la alegerile prezidențiale din luna aprilie.

„Dacă tot mergi la întâlnire, mergi și la vot” este esența mesajului care se va vedea pe Tinder până pe 8 aprilie.

Utilizatorii vor fi redirecționați apoi către un site unde sunt explicați toți pașii de urmat pentru a vota președintele țării.

Datele furnizate de ONG-ul francez A Voté arată că cea mai predispusă categorie să nu voteze este cea a persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Cele două tururi de scrutin se vor desfăşura pe 10, respectiv 24 aprilie. Actualul lider de la Elysee – Emmanuel Macron – este cotat ca favorit pentru câștigarea unui nou mandat de președinte, conform unui sondaj publicat la finalul lunii ianuarie.

Sursa foto: Unsplash / Alexander Sinn

Citește și: Cine a confecționat celebra masă de 6 metri la care Putin a discutat cu Macron și Olaf Scholz. Prețul ei ar putea ajunge la 100.000 de euro

Autor: Raul Bambu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.