Confidenţialitate

Franța și Marea Britanie anunță că nu suspendă vaccinarea cu serul AstraZeneca

Serul dezvoltata de Universitatea Oxford este eficient și sigur, transmit autoritățile din aceste țări. Reacțiile vin după ce mai multe state europene au oprit imunizarea cu AstraZeneca sau au suspendat unele loturi.

În Marea Britanie, autoritățile sanitare spun că nu există dovezi prinvid o legătură între probleme apărute și administrarea vaccinului AstraZeneca.

Serul este eficient și sigur, mai spun autoritățile britanice. În Regatul Unit au fost administrate până acum peste 11 milioane de doze din serul dezvoltat de Universitatea Oxford.

Franța susține același lucru și nu suspendă vaccinarea. Șeful campaniei din hexagon și ministrul Sănătății spun că serul a arătat o bună eficacitate.

Mai multe țări europene au decis să oprească preventiv vaccinarea cu AstraZeneca sau să suspende anumite loturi, după apariția câtorva cazuri de tromboză.

Între timp, oficialii Astrazeneca și-au redus previziunile de livrare cu vaccinuri anti-Covid către Uniunea Europeană în primul trimestru la aproximativ 30 de milioane de doze, cu 10 milioane mai puține doze față de estimarea inițială.