Franța s-a calificat în semifinale la Euro 2016

Gazda Campionatului European de FotbalFranța s-a calificat „en fanfare” în semifinale, după ce a învins cu 5-2 marea surpriză a competiției: Islanda.

În meciul jucat pe „Stade de France”, francezii au avut 4-0 la pauză, după golurile marcate de Olivier Giroud, Paul Pogba, Dmitri Payet și Antoine Griezmann – care a pasat decisiv și la al 2-lea și al 3-lea gol. În repriza secundă, Franța a mai marcat odată prin Giroud, dar islandezii au evoluat și ei la fel de curajos ca în victoria contra Angliei din optimi și au înscris de două ori, prin Sigthorsson și Bjarnason.  În partea secundă, în echipă Islandei a intrat și „veteranul” de 37 de ani Eidur Gudjohnsen, fostul star al lui Chelsea și FC Barcelona. Trebuie spus că până în această fază a competiției, nicio altă echipă nu le-a marcat două goluri francezilor. Selecționata insulei din Atlantic cu doar 330.000 de locuitori a înscris la acest turneu final 8 goluri, în timp ce România a punctat de doar două ori din penalty-uri.

Reprezentativa pregătită de Didier Deschamps va întâlni în semifinale campioana mondială Germania, joi seară, la Marsilia. În prima semifinală, miercuri la Lyon, Portugalia va lupta cu Țara Galilor pentru un loc în ultimul act al Euro 2016, programat duminică pe „Stade de France”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS