Franta: Proteste violente dupa ce a fost adoptat proiectul de lege care deschide calea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex

Decizia parlamentarilor a fost primită în stradă cu proteste violente – peste 3.000 de manifestanți au ieșit pe străzile Parisului, criticând mariajul homosexual.

Adunarea Naţională din Franţa a adoptat, aseară, proiectul de lege care deschide calea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi a adopţiilor de către cupluri homosexuale. Adunarea Naţională a stabilit, prin vot că, textul este ‘conform’ cu versiunea adoptată de Senat săptămâna trecută. Franţa devine astfel a 14-a ţară din lume care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Decizia parlamentarilor a fost primită în stradă cu proteste violente – peste 3.000 de manifestanți au ieșit pe străzile Parisului, criticând mariajul homosexual. După mai multe zile de dezbateri, Parlamentul a adoptat proiectul care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Aproximativ 100 dintre ei care purtau cagule pe față au aruncat cu petarde și sticle în forțele de ordine, iar poliția a fost nevoită să risposteze cu gaze lacrimogene. Ciocnirile s-au deplasat către calea d’Orsay, unde provocatorii au furat materiale de construcții de pe un șantier și au continuat lupta cu jandarmii. Un comisar de poliţie a fost rănit la cap, un reporter a fost prins în mijlocul ciocnirilor , însă nimeni nu a fost arestat. Proiectul care deschide calea căsătoriilor între persoanele de același sex a fost aprobat cu 331 de voturi pentru şi 225 împotrivă. Opoziția de dreapta a anunțat deja că va contesta proiectul de lege la Consiliul Constituţional .