Franţa: Premierul a anunțat că, din 2018, vaccinarea copiilor va deveni obligatorie – AUDIO

Edouard Phillipe a spus că este “inacceptabil” că încă mai mor copii de pojar într-o țară în care au fost descoperite și perfecționate vaccinurile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prim ministrul s-a referit, evident, la Louis Pasteur, marele biolog francez care a cercetat și dezvoltat primele vaccinuri anti-antrax și anti-turbare în secolul XIX.

Revenind la prezent: în Franța, 3 vaccinuri pentru copii sunt și acum obligatorii: cel pentru difterie, cel pentru tetanos și cel împotriva poliomielitei.

Preierul a precizat că, din 2018, toate cele 11 vaccinuri care sunt universal recomandate de organismele de sănătate publică vor deveni obligatorii.

Această decizie a guvernului francez se înscrie în noua atitudine mai hotărâtă a unor guverne europene față de problema vaccinării copiilor. În Italia, de exemplu, accesul copiilor nevaccinați în comunitățile de copii a fost interzisă.

Rata vaccinării în țările civilizate a scăzut, în unele locuri semnificativ sub nivelurile de siguranță, pe fondul unor campanii anti-vaccin duse și întreținute mai ales pe Internet.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat insistent în ultima vreme cu privire la riscul izbucnirii unei epidemii europene de rujeolă, deși există un vaccin eficient și sigur împotriva acestei boli.