Confidenţialitate

Franța: Persoanele sub 55 de ani, care au primit prima doză de ser AstraZeneca, vor face rapelul cu alt vaccin

În Franța, persoanele cu vârsta sub 55 de ani care au primit prima doză de ser AstaZeneca vor primi rapelul cu un alt tip de vaccin coronavirus: Moderna sau Pfizer.

Declarația ministrului sănătății francez vine după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recunoscut o legătură între administrarea vaccinului AstraZeneca şi apariția unor cheaguri de sânge în cazuri foarte rare.

Institutul Superior de Sănătate a suspendat în 19 martie administrarea vaccinului AstraZeneca pentru cei care au sub 55 de ani și au anunțat că rezervă vaccinul pentru persoanele trecute de această vârstă.

Astfel, cei care au primit o primă doză din vaccinul britanic vor face rapel cu un alt tip de vaccin: Moderna sau Pfizer, ambele de tip ARN mesager, diferit de AstraZeneca, ce foloseste ” vector viral”.

Ministrului Sănătății francez Olivier Véran explică postul radiofonic RTL: “Se va confirma în mod normal astăzi, este ceva complet logic”.

Decizia vine după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recunoscut o legătură între administrarea vaccinului AstraZeneca şi apariția unor cheaguri de sânge în cazuri foarte rare.

Aproape 600.000 de francezi, în special angajaţi din domeniul sănătăţii, au primit o primă doză a vaccinului AstraZeneca și vor primi acum a doua doză cu alt tip de vaccin.