Confidenţialitate

Franța: Masca de protecție nu mai este obligatorie în aer liber. Aproape jumătate din populație a primit și a treia doză de vaccin | AUDIO

O nouă etapă de relaxare miercuri în Franța: masca nu mai este obligatorie în aer liber, iar limita maximă pentru spectacolele unde spectatorii stau pe scaune a fost ridicată.

Următoarea etapă a relaxărilor va fi peste aproape două săptămâni, când ar urma să fie deschise și cluburile.

De acum, recomandarea de a lucra de acasă cel puțin pentru trei zile pe săptămână a fost ridicată. Tot de miercuri, masca nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise.

Iar la spectacolele în interior/exterior sau la evenimentele sportive nu mai există o limită de persoane. Este vorba de evenimentele unde spectatorii stau pe scaune. Trebuie în continuare să poarte masca de protecție și să prezinte certificatul verde.

Din 16 februarie urmează alte relaxări așteptate de cei din industria de evenimente: se vor redeschide cluburile și barurile în Franța.

În Paris deja se fac pregătiri pentru redeschidere. Într-un pub din sud-estul orașului se rearanjează scena, scaunele și se fac provizii de băuturi, povestește patronul pentru postul de televiziune BFM TV.

În cel mai recent bilanț, Franța a raportat aproape 400.000 de cazuri noi, aproape jumătate din populație a primit și a treia doză de vaccin.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Sursa foto: Octav Drăgan

Citește și: Canada: Quebec renunţă la „contribuția la sănătate” pentru persoanele nevaccinate anti-Covid | AUDIO