Confidenţialitate

Franța: Mai multe unități de învățământ s-au plâns că au primit teste COVID expirate | AUDIO

Franța întâmpină probleme cu testele antigen livrate în școli după ce mai multe unități de învățământ s-au plâns că testele sunt expirate sau mai au puțin și ies din termen. Oficialii de la Paris au decis să suspende livrările testelor în școli.

Potrivit protocolului sanitar din Franța, dacă într-o clasă există un caz pozitiv, colegii elevului respectiv trebuie să-și facă aceste teste antigen de trei ori într-un interval de o săptămână.

În mai multe școli din Franța au ajuns cutii cu teste expirate sau care sunt pe cale să expire în următoarele zile. După ce și-au dat seama că situația nu este una izolată, reprezentanții Ministerului Educației din Franța au decis să suspende livrarea testelor în școli. O altă măsură este ca reprezentanții școlilor să ia testele din farmacii.

Franța se confruntă și cu un deficit de teste rapide antigen, chiar dacă pe teritoriul țării sunt produse 20 la sută din necesar.

Sursa foto: Situația formularelor PLF care lipsesc din platformă. Andrei Baciu: Dacă s-a produs o eroare umană, se va corecta | AUDIO

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Pe 31 ianuarie primim o nouă tranșă de vaccinuri pediatrice Pfizer | VIDEO

Sursa foto: Unsplash

Autor: Mihai Bucureșteanu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.