Confidenţialitate

Franța: Mai multe alimente au fost retrase de pe piață din cauza bacteriilor salmonella și E. coli | AUDIO

Dezbatere în Franța privind calitatea produselor alimentare – discuțiile vin după ce mai multe alimente – pizza, ciocolată și brânză – au fost retrase de pe piață. Este vorba de cazuri în care a fost descoperită prezența bacteriilor salmonella și E. coli.

În Franţa, 20 de persoane infectate cu salmonella au fost identificate de Centrul naţional de referinţă din cadrul Institutului Pasteur. 15 persoane le-au spus autorităților că au consumat produsele Kinder afectate de retragere – este vorba de celebrul ou de ciocolată.

Un nou produs este în centrul atenției publice din Franța – este vorba de o brânză produsă de grupul Graindorge. Sunt loturi în care a fost detectată prezanța bacateriei listeria.

Cazurile din ultima vreme au stârnit mai multe dezbateri în spațiul public în Franța, potrivit BFM Tv. Discuții legate de siguranța și calitatea produselor alimentare în actualul context internațional. Autoritățile din Franța spun că este o coincidență retragerea acestor produse simultan.

Probleme cu ciocolata Kinder au fost semnalate și în Belgia și Marea Britanie.

Sursa foto: Unsplash

Citește și: Grecia: Cele mai mari sindicate din țară protestează față de scumpirile la alimente, curent și gaze naturale | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.