Confidenţialitate

Franța intră, de vineri noapte, în a doua izolare | AUDIO

Pregătiri de izolare în Franța: țara intră, de vineri noapte, în a doua izolare.

În presă au fost prezentate sfaturi pentru cei care vor petrece, din nou, foarte mult timp acasă, care trebuie să îmbine tele-munca și timpul acordat familiei.

Această nouă izolare poate trezi stări de anxietate, notează experții consultați de postul de radio Europe1, care oferă câteva sfaturi.

Primul: cei care stau acasă, să nu amestece activitățile și spațiile: să aloce timp pentru muncă, dar și pentru alte activități, și spațiile să fie delimitate, biroul să nu fie și locul de relaxare, spune Anne-Sophie Godon, expertă în servicii sociale:

„Mai întâi trebuie să separați timpul, timpul de viață profesională și timpul de viață personală. Trebuie să încercați, dacă este posibil, să separați și spațiile, spațiile de locuit profesionale și personale. Știu că mulți angajați locuiesc în spații mici. Nu va fi întotdeauna posibil, dar trebuie să încercați.”

Un al doilea sfat: „E nevoie de pauze, de mici ieșiri, chiar și pentru a cumpăra rapid câteva alimente”.

A treia recomandare: „Cei care rămân acasă trebuie să mențină legătura cu lumea exterioară”, spune psihiatrul Nicolas Frank, care remarcă: școlile fiind deschise, cei care au copii nu vor avea pe cap și teleșcoala”.

„Important va fi și păstrarea legăturii cu colegii”, notează Anne-Sophie Godon:

„Trebuie să păstrați legătura, să păstrați legătura cu colegii dumneavoastră, să păstrați legătura cu ceilalți. Mai presus de toate, trebuie să evitați să rămâneți izolat. Este nevoie să se mențină o legătură permanentă între angajații care lucrează la distanță sau care continuă să meargă la muncă și să călătorească”, notează experții înainte de noua carantină instituită în Franța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși