Franta, Germania, Irlanda si Norvegia cauta forta de munca din Romania

Au nevoie de medici stomatologi, asistenți medicali, doctori veterinari, ingineri sau bucătari. Salariul depășește în unele cazuri 40 de mii de euro pe an.

Germania oferă, prin rețeaua Eures, 50 de posturi de asistent medical care să lucreze în spitale și azile. Persoanele interesate au nevoie de diplomă de absolvire a unei școli postliceale sau universitare de asistent medical, iar cunoștințele de limba germană reprezintă un avantaj. Salariul este de 11 euro pe oră la program de 40 de ore pe săptămână. Angajatorii germani oferă asigurare socială, de sănătate, sprijin pentru găsirea unei locuințe în Germania și un curs lingvistic organizat în România.

Irlanda caută specialiști în IT, care vor fi plătiți cu 32 de mii de euro pe an, la un program de 5 zile pe săptămână a câte 8 ore de lucru. Cunoașterea limbii engleze este obligatirie.

O companie din Franța are nevoie de stomatologi. Oferă 10 posturi celor care știu să vorbească limba franceză la nivel mediu.

O fermă din sud-vestul Norvegiei caută medic veterinar care să se ocupe inclusiv de hrănirea animalelor. Au un avantaj cei care au experiență de cel puțin 5 ani în lucrul cu animalele, știu să conducă un tractor și vorbesc engleză fluent.

Tot în Norvegia, mai sunt vacante două posturi de bucătar care să pregătească mâncăruri indiene. Contractul este permanent, se cer cunoștințe de limba engleză și experiență, iar salariul variază în funcție de experiență și calificare între 30 de mii și 43 de mii de euro pe an.