Franța: Finalul campaniei electorale, bulversat de atacul armat de pe Champs Elysee

Candidații la alegerile prezidențiale și-au anulat mitingurile electorale și întâlnirile cu alegătorii, programate să aibă loc vineri, în ultima zi a campaniei.

Cei 11 candidați se aflau în plină dezbatere televizată la postul  France 2, atunci când a avut loc schimbul de focuri pe Bulevardul Champs Elysee.

La unison, au adus un omagiu polițistului care a căzut victimă schimbului de focuri și, în același timp, au condamnat terorismul și au cerut francezilor să nu cedeze.

”Principala misiune a președintelui este aceea de a proteja”, a declarat Emmanuel Macron, aflat în fruntea sondajelor, în vreme ce Francois Fillon a adăugat: ”Lupta contra terorismului trebuie să fie prioritatea absolută  a viitorului președinte al Republicii”.

”Criminalii nu vor rămâne nepedepsiți în această țară și complicii lor nu vor fi uitați”, a completat și candidatul extremei stângi, a subliniat în același context Jean Luc Mélenchon.

La rândul său, șefa Frontului Național, Marine Le Pen, a declarat: ”Nu putem lăsa copiilor o țară slabă. Pentru a o apăra e nevoie de luciditate și de curaj”.

Ulterior, Marine Le Pen, François Fillon și Emmanuel Macron au anunțat că și-au anulat deplasările prevăzute pentru vineri, ultima zi a campaniei electorale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS