Franța: Emmanuel Macron conduce în sondaje, cu șase zile înaintea alegerilor prezidențiale

Cu șase zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, fostul ministru al economiei, Emmanuel Macron, conduce în fața candidatei de extrema-dreaptă Marine Le Pen.

Duminică, Emmanuel Macron ar urma să fie votat de 24 la sută dintre alegătorii francezi, arată cel mai recent sondaj. În schimb, Marine Le Pen, președinta Frontului Național, este creditată cu 23% din intențiile de vot.

Candidatul dreptei François Fillon ar fi exclus din turul doi cu 19,5% din voturi, situându-se în fața lui Jean-Luc Mélenchon (candidat de stânga), care ar obține 18% din voturi.

Cu mult în urmă, socialistul Benoît Hamon continuă să scadă, înregistrând 8% din intențiile de vot, în minus cu un punct față de precedenta anchetă.

În al doilea tur de scrutin, programat pe 7 mai, Emmanuel Macron ar câștiga cu 62% din voturi, devansând-o astfel pe Marine Le Pen, care ar obține – conform estimărilor – 38%.

Sondajul a fost realizat online în zilele de 16 și 17 aprilie pe un eșantion de 1.438 de persoane înscrise pe listele electorale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS