Franta – Cum au reusit sa supravietuiasca ostaticii

Persoanele ținute captive ieri în Franța au reușit să supraviețuiască după ce s-au ascuns într-o cameră frigorifică și sub o chiuvetă.

La tipografia din Dammartin – unde s-au baricadat frații Kouachi – un angajat a reușit să se ascundă la etaj și să comunice cu autoritățile.

La 40 de kilometri distanță, ostaticii din magazinul evreiesc din Vincennes au trăit, la rândul lor, clipe de de groază dar au reușit să se ascundă de atacatori.

Potrivit unui procuror francez, angajatul tipografiei din Dammartin – în vârstă de 26 de ani – s-a refugiat într-o sub o chiuvetă, în sala de mese de la etaj.

Cei 2 atacatori – frații Cherif și Said Kouachi – nu au știut că în clădirea unde se baricadaseră mai există și o altă persoană.

Angajatul tipografiei a reuşit să-şi stăpânească frica pentru a nu fi reperat și, prin intermediul sms-urilor, a comunicat cu autoritățile. Informaţiile oferite polițiștilor care se pregăteau de asalt au fost preţioase întrucât angajatul i-a ‘putut auzi vorbind pe cei doi teroriști’.

În magazinul din Vincennes – unde Amedy Coulibaly a intrat cu o armă Klashnikov – 5 persoane au stat ascunse într-o ladă frigorifică aproape 5 ore.

Printre ostatici, un bărbat în vârstă de 30 de ani împreună cu fiul său de numai 3 ani și jumătate.

Numărul de telefon al bărbatului a fost transmis forţelor de ordine, iar polițiștii au știut unde s-au ascuns aceștia ceea ce a contribuit la salvarea lor în momentul asaltului.