Confidenţialitate

Franța: Consiliul de Apărare, reunit la o zi după atacul de la Nisa | AUDIO

În Franța, se reunește vineri Consiliul de Apărare, la o zi după atacul de la Nisa.

3 oameni care se aflau într-o biserică din orașul francez au fost uciși joi de un tunisian de 21 de ani, înarmat cu un cuțit. Acesta a fost împușcat de polițiști și se află în stare critică la spital.

Atacul terorist de la Nisa are loc la mai puțin de două săptămâni, după ce, într-o suburbie a Parisului, un profesor a fost decapitat de un tânăr de origine cecenă, revoltat că dascălul le prezentase elevilor caricaturi ale profetului Mahomed, la un curs privind libertatea de exprimare.

Autoritățile franceze au ridicat alerta de securitate la cel mai înalt nivel, iar președintele Emmanuel Macron a anunțat că numărul soldaților mobilizați să protejeze locurile publice, în special școli și biserici, va crește de la 3.000 la 7.000.

Ministrul de Interne a avertizat că este posibil să mai existe astfel de atacuri, având în vedere că Franța s-a angajat într-un război împotriva ideologiei islamiste.

Autorul atacului de la Nisa este un tunisian de 21 de ani, care sosise recent în Europa. Ajunsese în Italia luna trecută, cu o barcă pentru migranți și de acolo a venit în Franța.

El a fost împușcat de polițiști și se află în stare critică la spital, după ce a ucis, cu cuțitul, un angajat al bisericii Notre Dame din Nisa și două femei care veniseră să se roage.

Anchetatorii au găsit asupra acestuia încă două cuțite, două telefoane și un Coran, iar un apropiat al lui, un bărbat de 47 de ani, a fost reținut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță