Confidenţialitate

Franța: Carrefour lansează „asigurarea pentru cumpărături” pentru persoanele care pierd brusc puterea de cumpărare | AUDIO

În Franța, lanțul de magazine Carrefour lansează o așa-numită „asigurare de cumpărături”. În cazul unui accident sau a pierderii locului de muncă, un client care și-a făcut această asigurare va putea face cumpărături de până la 100 de euro. Asigurarea are prețuri între 3 și 4 euro pe lună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul de magazine și o companie de asigurări au lansat polițele care vor permite clienților să poată face cumpărături în continuare în cazul „pierderii bruște a puterii de cumpărare”, notează postul de televiziune BFM Paris.

„Confruntați cu creșterea prețurilor la alimente și produse de primă necesitate, tot mai mulți francezi întâmpină dificultăți în a-și plăti facturile, în special în cazul unor evenimente neprevăzute care duc la o pierdere sau o scădere a veniturilor lor”, transmit reprezentanții lanțului.

Postul de radio Europe 1 numește serviciul asigurarea „coșul de cumpărături”

Pachetul cel mai ieftin: Pentru un abonament de 2,90 euro sau 3,90 euro, clienții pot obține în fiecare lună bonuri în valoare de 75 până la 150 euro în caz de incapacitate de muncă sau pierdere a locului de muncă.

Pentru handicap grav sau pierderea autonomiei, despăgubirea va fi de 500 de euro.

Pentru un abonament lunar de la 5,90 euro la 8,90 euro pe lună, ajutorul se va putea ridica la sume de la 300 la 500 de euro în caz de incapacitate sau pierdere a locului de muncă.

În caz de handicap grav sau pierdere a autonomiei, compensația va ajunge la 1000 de euro pentru a merge la cumpărături și a plăti cheltuielile.

Această asigurare este deschisă unui public destul de larg cu vârsta „între 18 și 80 de ani”, studenți, persoane angajate și pensionari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Valoare record pentru gramul de aur într-o perioadă în care cererea pentru bijuteriile de aur este ridicată | AUDIO