Confidenţialitate

Franța: Autoritățile sanitare au vaccinat primele persoane împotriva variolei maimuței

În Franța, două persoane care au fost expuse la virusul variolei maimuţei au fost vaccinate, anunță autoritățile sanitare. Cele două persoane au fost vaccinate la un spital din Paris cu vaccinul împotriva variolei Imvanex.

Cele două persoane au fost vaccinate la un spital din Paris, după ce anterior autorităţile sanitare din Franța au recomandat vaccinarea în cazul persoanelor care au intrat în contact cu virusul.

Potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente, Imvanex este un vaccin folosit pentru a proteja împotriva variolei la adulţi.

Vaiola maimuței provoacă de obicei simptome uşoare cum ar fi erupţii cutanate, febră şi pustule, care pot deveni însă şi severe.

Virusul este prezent în 20 de ţări, iar numărul cazurilor ar putea creşte, a precizat recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În Marea Britanie  peste 1.000 de persoane au fost vaccinate după ce au venit în contact cu virusul. Regatul Unit a cumpărat peste 20.000 de doze de Imvanex.

În Marea Britanie, unde au fost identificate mult mai multe cazuri, peste 1.000 de persoane au fost vaccinate după ce au venit în contact cu virusul. Regatul Unit a cumpărat peste 20.000 de doze de Imvanex.

Iar în Germania nu au fost încă raportate vaccinări, deşi autorităţile sanitare au comandat până la 40.000 de doze de ser.