Franta: Aproape 3000 de oameni au semnat o petitie impotriva ,,lacatelor iubirii” prinse pe Podul Artelor

În Paris, orașul-iubirii, locuitorii nu mai vor să vadă ‘lacătele iubirii’ prinse pe Podul Artelor de pe Sena.

Aproape 3.000 de persoane au semnat o petiție prin care cer înlăturarea acestor obiecte pe motiv că ar duce la degradarea balustradelor. Obiceiul este, însă, foarte apreciat de turiști.Petiția a fost lansată de două tinere pe site-ul No love locks.com. Ele spun că celebrele lacăte prinse de îndrăgostiți pe balustrade urâțesc podurile și împrejurimile. Adaugă că acest fenomen, apărut la Paris în 2008, s-a extins la alte cinci poduri din simplul motiv că nu mai este loc pe Podul Artelor. În plus, în apropiere s-a dezvoltat un adevărat comerț cu ‘lacăte speciale începând de la 3 euro bucata’, care pot fi gravate. ‘Nu mai este nimic romantic în aceste lacăte ruginite’, afirmă cele două tinere, care apreciază numărul lor la ‘câteva sute de mii’.

Autoritățile nu s-au hotărât cum să gestioneze problema. Primăria pariziană era îngrijorată vara trecută de efectele greutății lacătelor asupra balustradelor metalice. Era dat ca exemplu Ponte Milvio din Roma, unde un lampadar s-a prăbușit sub greutatea lacătelor, incident în urma căruia obiceiul a fost interzis.

Printre soluțiile vizate, primăria menționează posibilitatea ‘plantării’ de ‘copaci metalici’ sau a unor structuri pe care să se poată prinde lacătele. Nu este însă sigur că soluțiile vor fi pe placul îndrăgostiților din capitala iubirii.