Franța: Aproape 25.000 de persoane sunt așteptate la pelerinajul de la Lourdes

Pelerinaj în lumea catolică: aproape 25.000 de persoane sunt așteptate la Lourdes, în Franța, la tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul din Assomption, pentru a i se închina Fecioarei Maria. Un număr semnificativ de polițiști au fost mobilizați pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului, în contextul în care Franța este în stare de alertă din cauza atacurilor teroriste.

Celebrul sanctuar din sud-vestul Franței este unul din principalele locuri catolice de pelerinaj din lume; anual, aproximativ 4 milioane de vizitatori vin aici. Mulți se îndreaptă spre Lourdes pe 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Încă din 1873, aici are loc cel mai mare pelerinaj catolic din Franța. Credincioșii au început să vină să se roage la scurt timp după ce Fecioara Maria i s-a arătat unei fetițe de 14 ani, Bernadette Soubirous. În 1933, ea a fost sanctificată.

Astăzi, la Grotta Massabielle, unde se spune că a avut loc această apariție, va fi oficiată o slujbă religioasă.

Evenimentele sunt supravegheate de sute de polițiști, jandarmi și militari. Circulația în jurul sanctuarului a fost interzisă și au fost instalate bariere pentru a împiedica intrarea vreunui vehicul în acea zonă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS