Confidenţialitate

Franța: Anchetă după ce o fată a relatat că a fost lovită pe stradă pentru că purta fustă | AUDIO

Poliția franceză a deschis o anchetă după ce o studentă din Strasbourg a relatat că a fost atacată pe stradă ziua pentru că purta o fustă.

Cazul provoacă indignare într-o țară în care se dau sute de amenzi anual pentru hărțuire stradală în baza unei legi adoptate în 2018 tocmai pentru a combate fenomenul.

Elisabeta, în vârstă de 22 de ani, a declarat că a fost lovită cu pumnul în față „de către trei indivizi care s-au plâns că purta fustă”.

Într-un interviu, tânăra a relatat că se îndrepta către casă pe jos când a fost atacată: doi bărbați au imobilizat-o în timp ce al treilea a lovit-o, lăsând-o cu un ochi învinețit.

Cei trei bărbați au fugit de la locul faptei. Deși mai multe persoane au fost martore la incident, nimeni nu a intervenit.

Miercuri, ministrul adjunct al internelor din Franța, Marlène Schiappa, a mers în vizită la Strasbourg pentru a discuta despre siguranța femeilor în spațiile publice.

Aceasta a declarat că „O femeie nu este niciodată lovită fiindcă poartă fustă. O femeie este lovită deoarece există persoane care sunt misogine, sexiste, violente”. Joi, postul de radio France Bleu Alsace anunța că alte două femei au fost atacate după ce un bărbat i-a spus uneia dintre ele că are fusta „prea scurtă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși