Franța – Albania: 2-0 la Euro 2016

Naționala Albaniei a fost la un pas de o mare surpriză la Campionatul European de Fotbal, după ce a pierdut cu 0-2 în fața mult mai puternicei reprezentative a Franței, în Grupa A, din care face parte și România.

Scorul a fost 0-0 până în minutul 90, când francezii au marcat dintr-o lovitură de cap a lui Antoine Griezman, iar tabela a fost închisă de Dimitri Payet în al 6-lea minut al prelungirilor.

Albanezii au jucat „eroic” și s-au apărat exemplar, dar au căzut fizic pe final, când tehnica superioară a adversarilor i-a făcut să cedeze.

Franța este acum calificată în optimi indiferent de rezultatele din ultima etapă a grupelor, fiindcă are 6 puncte, după ce a învins și România cu 2-1. Totuși, „les bleus” trebuie să nu piardă contra Elveției duminică, pentru a termina grupa pe primul loc. La rândul lor, românii sunt obligați să învingă tot duminică Albania la Lyon, pentru a termina pe locul al 3-lea cu 4 puncte.

Amintim, în optimile Euro 2016 se califică primele două clasate din fiecare dintre cele 6 grupe, plus 4 cele mai bune ocupante ale locurilor 3.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS