Franta adopta noi masuri pentru a lupta cu teroristii (AUDIO)

În Franța, sunt 3.000 de persoane ce trebuie monitorizate, deoarece au legături cu filiere teroriste din Siria și Irak. Așa că vor fi create 2600 de posturi suplimentare pentru a-i monitoriza îndeaproape pe aceștia – a anunțat premierul francez.

Statul francez alocă 425 de milioane de euro, bani care vor fi folosiți în următorii 3 ani pentru a supraveghea persoanele suspectate de terorism. Vor fi create 2600 de posturi noi în ministerele de interne, justiție, apărării și finanțelor. Serviciilor de informații le revin 1400 de posturi suplimentare- a anunțat premierul francez, Manuel Valls: (AUDIO)

În Franța, va exista și un fișier cu toate persoanele condamnate pentru terorism, iar deținuții islamiști radicali vor fi ținuți la izolare, în carceră, până la sfârșitul anului.

Pentru că multe persoane au dobândit un comportament radical în închisoare, autoritățile franceze au decis să recruteze 60 de noi clerici care se vor ocupa de educația deținuților.

Între timp, peste 120.000 de polițiști, jandarmi și militari au fost mobilizați pentru protejarea zonelor sensibile din țară. Măsurile vin după atentatele teroriste din 7 ianuarie, când 17 persoane au fost ucise în Franța, majoritatea în redacția revistei satirice Charilie Hebdo.