FRANȚA: A venit momentul să relaxăm izolarea, spune premierul Philippe | VIDEO

Premierul francez a declarat, marţi, că izolarea impusă ca răspuns la epidemia de nou coronavirus a salvat 62.000 de vieţi într-o lună, dar că menţinerea restricţiilor ar însemna să se rişte colapsul economiei.

În cadrul unui discurs susţinut în Parlament, Edouard Philippe a spus că a venit timpul să i se explice ţării cum vor fi relaxate treptat măsurile de izolare.

Șeful guvernului a menţionat că încheierea carantinei este, totuși, condiționată. “Dacă indicatorii de sănătate nu sunt corespunzători, nu vom încheia izolarea la 11 mai”.

Cetăţenii francezi vor trebui, totuși, să înveţe să trăiască cu virusul şi să se protejeze, a adăugat șeful executivului de la Paris.

Franţa va avea capacitatea de a efectua 700.000 de teste PCR pe săptămână de la 11 mai, a dat asigurări premierul.

De asemenea, şi-a exprimat încrederea Edouard Philippe, vor exista suficiente măşti pentru nevoile cetăţenilor după ieşirea din izolare.

Fotbalul profesionist nu va “reveni în drepturi” înainte de luna august, astfel că va începe direct cu sezonul 2020/2021.

“Va fi posibil să se practice o activitate sportivă individuală în aer liber, respectându-se regulile distanţării sociale. Nu va fi posibil nici să se practice sport în locurile acoperite, nici să se practice sporturi de echipă sau de contact”, a explicat premierul, notează cotidianul sportiv L’Equipe.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS