Confidenţialitate

Franța a trimis României sisteme de rachete de apărare sol-aer. Au ajuns la Centrul Național de Apărare Antiaeriană de la Capu Midia | AUDIO

Franța a trimis în România sisteme de rachete de apărare sol-aer. Potrivit Statului Major al Armatei Franceze, bateriile de rachete au ajuns deja la Centrul Național de Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.

„Sistemele franceze de apărare sunt desfășurate în România pentru întărirea poziției de descurajare și defensivă a NATO pe flancul său estic”, explică Armata din Hexagon.

„Rachetelea acestea protejează spațiul aerian de anumite ținte aeriene cum ar fi, de exemplu, avioanele de bombardament, dar numai dacă vin într-un anumit număr. Dacă vin în exces nu ai cum să le dobori pe toate. Cu siguranță sunt pentru a proteja un perimetru în care se află forțele acestea franceze și forțele NATO, mai degrabă decât întreaga Românie”, a spus Hari Bucur Marcu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Începe formarea Grupului de Luptă al NATO din România. Se va constitui la Cincu și va avea în componență 1.000 de militari