Confidenţialitate

Franța a depășit borna de 10 milioane de vaccinări

Autoritățile de la Paris au anunțat că borna de 10 milioane de vaccinări a fost depășită astăzi. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul Jean Castex, în cursul unei vizite la un centru de imunizare contra Covid 19 din Nogent-sur-Marne. Următorul obiectiv este de 20 de milioane de vaccinări, la mijlocul lunii mai și 30 de milioane de vaccinări la mijlocul lunii iunie, au precizat autoritățile sanitare de la Paris.

În același timp, oficialii francezi au dezvăluit că au apărut primele semne încurajatoare privind situația infectării cu Covid 19 în 16 departamente în care au fost impuse măsuri dure de carantină, în urmă cu trei săptămâni. Astfel, numărul de infectări în aceste regiuni s-a stabilizat, deocamdată, însă a scăzut mult presiunea pusă asupra instituțiilor medicale și a cadrelor medicale.

Potrivit unui studiu al prestigiosului Institu Pasteur, publicat în această săptămână, de când varianta britanică a SARS COV 2 a devenit dominantă în Franța, este necesar ca 90% dintre francezii adulți să fie vaccinați înainte ca țara să revină la normal, pentru a nu se risca o revenire a viruslui.