Confidenţialitate

Franţa a comemorat victimele atacurilor jihadiste comise, în urmă cu un an, la Paris

Naţiunea franceză a onorat memoria victimelor atacurilor jihadiste comise, în urmă cu un an, la sediul Charlie Hebdo şi într-un magazin evreiesc de la periferia Parisului.

Preşedintele Francois Hollande şi premierul Manuel Valls au fost prezenţi la ceremoniile organizate în Place de la Republique, fiind dezvăluită o placă comemorativă în amintirea celor ucişi.

Totodată, fost ţinut un moment de reculegere, relatează postul de radio Europe 1.

În faţa mulţimii impesionante, veteranul muzician Johnny Hallyday a cântat piesa “Une dimanche de Janvier” (O dimineaţă de ianuarie, – n.r).

j h

La 7 ianuarie 2015, doi terorişti au pătruns în redacţia publicaţiei de satiră şi au deschis focul aspra celor prezenţi. 12 persoane au fost ucise.

Ulterior, o poliţistă a fost împuşcată mortal în plină stradă de fugari. Unul dintre ei s-a baricadat, în cele din urmă, într-un magazin de la marginea capitalei. În intervenţia forţelor speciale, au murit 4 persoane sechestrate şi răpitorul.

Tot astăzi, preşedintele Hollande a vizitat Marea Moschee din Paris, acceptând să bea un “ceai al fraternităţii”, acţiune iniţiată de liderii cultului musulman.