Francois Hollande si Angela Merkel vor discuta despre cotele de acceptare a refugiaților

 

In luna iunie, guvernele tarilor comunitare au respins o incercare a presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker de stabilire a unor cote nationale obligatorii pentru statele ce vor primi zecile de mii de refugiati si imigranti care asediaza tarmurile Italiei si Greciei.

Presedintele francez si cancelarul german cer tuturor tarilor Uniunii Europene initiative in fata a ceea ce numesc cel mai rau exod de populatie de la Al Doilea Razboi Mondial.

Doar sambata, paza de coasta italiana a coordonat salvarea a 4.400 de refugiati in Marea Mediterana, iar duminica mii de oameni au trecut prin Macedonia si Serbia in Europa de Vest. Autoritatile elene sunt complet depasite de afluxul de refugiati sirieni pe insula Kos.

Peste 7.000 au ajuns in Serbia in noaptea de sambata, dupa ce au trecut prin Macedonia, in timp ce Federatia Internationala a Crucii Rosii se asteapta la o “crestere dramatica” a numarului lor.

“Sute sunt inca la granita si altii sunt asteptati” din insulele grecesti in special, a declarat organizatia cu sediul la Geneva, care le ofera asistenta. In timp ce Macedonia a decretat starea de urgenta si a trimis politia si armata la granita cu Grecia sa opreasca trecerea refugiatilor,  Germania se confrunta cu un aflux fara precedent de solicitanti de azil. Numarul lor ar putea ajunge la 800.000 in acest an, gestionarea acestei crize fiind considerata “cea mai mare provocare de la reunificarea Germaniei

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS