Francois Hollande îi îndeamnă pe francezi să voteze cu Emmanuel Macron

Îndemn suprinzător al președintelui francez, Francois Hollande. El le-a cerut francezilor să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, citez: ”de dragul Franţei şi al Europei”, cu Emmanuel Macron, candidatul de centru-stânga.

Actualul preşedintele socialist a mai spus în trecut că el însuși va vota pentru candidatul de centru-stânga, dar nu i-a îndemnat pe francezi să voteze într-un anumit mod.

O persoană trebuie să privească buletinul de vot cu numele lui Macron şi să considere că va opri extrema-dreaptă”, a declarat Hollande în marja summitului european de la Bruxelles. Hollande a făcut astfel referire la poziţia eurosceptică a candidatei extremiste, Marine Le Pen, care a ajuns în turul doi.

Francois Hollande este cel care l-a promovat în politică pe Emmanuel Macron, aducându-l iniţial drept consilier economic la Palatul Elysee, înainte să-l numească la conducerea ministerului Economiei.

De asemenea, preşedintele francez a spus că alegătorii au o responsabilitate faţă de Europa şi Franţa, făcând referire la poziţia eurosceptică a lui Marine Le Pen.

Sondajele arată o victorie pentru Emanuel Macron, care ar urma să obţină între 59-60% dintre voturi în al doilea tur al cursei pentru Palatul Elysee, care are loc weekendul viitor, pe 7 mai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS