Francezul arestat pentru atacul terorist din Bruxelles a recunoscut ca e autorul atacului armat care a vizat Muzeul Evreiesc

4 oameni au murit în atacul care a avut loc pe 24 mai în capitala Belgiei.

Poliţia din Marsillia anunţă că individul pe care l-a arestat, în weekend, a recunoscut că este autorul atacului armat care a vizat Muzeul Evreiesc din Bruxelles. Francezul are 29 de ani și a fost arestat la Marsilia.

4 oameni au murit în atacul care a avut loc pe 24 mai în capitala Belgiei.

Mehdi Nemmouche este originar din nordul Franţei, și e suspectat că a fost în Siria în 2013 alături de jihadişti. Din acest motiv, era urmărit de agenţii Direcţia Generală pentru Securitate Internă.

Tânărul francez a fost plasat în arest preventiv pentru asasinat şi tentativă de asasinat în legătură cu un act terorist.

Arestarea sa preventivă poate dura până joi, dacă anchetatorii vor invoca o ameninţare teroristă iminentă.

Suspectul a fost reținut de vameşi în autogara din Marsilia, în timp ce se afla la bordul unui autocar ce venea de la Amsterdam via Bruxelles.

Bărbatul a fost arestat ‘imediat ce a pus piciorul în Franța’, a spus președintele François Hollande, subliniind eficiența forțelor de ordine.

Ancheta nu e terminată, dar ‘întregul guvern este mobilizat’ pentru a-i urmări pe jihadiști și a evita ca aceștia să poate face rău, mai ales atunci când se întorc în Franța sau în Europa.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Mehdi Nemmouche avea în bagaje o armă Kalaşnikov şi un revolver cu muniţie, arme de tipul celor folosite pe 24 mai la Bruxelles, a explicat o sursă.

Avea şi o cameră portabilă, iar printre haine, o caschetă similară celei purtate de autorul atacurilor de la Muzeul Evreiesc.