Francezii și presa internațională laudă naționala României

Echipa națională a României a pierdut cu 1-2 contra Franței meciul de deschidere al Campionatului European de fotbal, dar a lăsat o impresie bună prin jocul arătat, inclusiv în fața adversarilor de pe gazon.

Fundașul Patrice Evra a declarat pentru cotidianul L’Equipe că românii „au alergat ca nebunii, lăsând impresia că sunt 12 pe teren”. „Mulți au crezut că românii au venit în vacanță, dar noi știam că nu este așa. Au făcut egaluri cu Italia și Spania. Am reușit să câștigăm acest meci în durere. Payet este omul finalurilor. Știm de când lovește mingea că va fi gol. Nu vom suferi mereu pană în ultimul moment, dar dacă ești suporter francez în această seară, atunci ești mândru”, a mai spus Evra.

Coechipierul lui – Blaise Matuidi a subliniat că România este o echipă cu jucători puternici. “Știam că ne va fi greu, fiindcă sunt foarte puternici fizic. Nu am făcut meciul ideal, dar a fost cel de deschidere și am demonstrat că atunci când nu reușim să ne facem jocul, punem suflet”, a declarat Matuidi.

Presa internațională l-a lăudat pe „salvatorul francezilor”, atacantul Dmitri Payet și notează că fotbaliștii lui Anghel Iordănescu au arătat că nu au venit la Euro 2016 pentru turism.

“Și lumina vine de la Payet”, scrie L’Equipe, care adaugă că după golul lui Giroud din minutul 58, francezii au crezut că au rezolvat treaba. “Nu au ținut cont însă de determinarea romană. Oaspeții au reacționat foarte rapid, obținând un penalty transformat de Bogdan Stancu. O echipă coerentă, România era la un pas de o performanță, dar o lovitură de geniu a readus-o la realitate. Cu un minut înainte de final, Payet a trimis superb la vinclu”.

Și Le Parisien îl laudă pe Payet, care „a eliberat Franța”, subliniind că jucătorii lui Didier Deschamps au obținut un “succes în durere” contra României.

Le Figaro apreciază că România este o echipă „compactă și agresivă”. “Precum un invitat foarte vorbăreț, care nu știe să plece de la petreceri, a insistat și a reușit să egaleze din penalty. Doar un jucător ca Payet, cu o valoare peste medie, a putut salva echipa Franței, care a arătat destule probleme”, scriu spaniolii de la As.

Și El Mundo Deportivo notează că România a fost un adversar curajos, dar “clasa” lui Payet a salvat Franța. “Când meciul se îndrepta spre remiză, o minge trimisă de Payet în vinclu a adus victoria Franței, care nu și-a justificat totuși statutul de favorită a turneului”, a notat publicația belgiană La Derniere Heure.

“Sunt multe de admirat la apărarea încăpățânată, organizarea și efortul fizic al echipei României. Acum se vede de ce au primit doar două goluri în campania fără eșec din preliminarii. Au fost desfăcuți doar de o greșeală de portar și de un șut extraordinar”, a scris rte.ie.

Amintim, „tricolorii” au fost învinși de selecționata Franței cu 2-1, vineri, pe Stade de France, prin golurile marcate de Giroud în minutul 58 și Payet în 89, respectiv Stancu de la 11 metri în minutul 65.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS