FPTR: Aproximativ 40.000 de romani merg in vacanta de Rusalii

Hotelierii vin în întâmpinarea lor cu oferte speciale: tarife mai mici, mese gratuite și acces la saună și piscină.

Potrivit Federației Patronatelor de Turismul Românesc, în acest sfârşit de săptămână prelungit unităţile de cazare vor primi cu 25% mai mulţi turişti decât în oricare alt weekend din luna mai, pentru că se anunţă vreme bună. Cu toate acestea, în staţiuni vor fi mai puţini români în comparaţie cu minivacanța de Rusalii din 2013, când au mers în concediu circa 60.000 de turişti, dintre care numai pe litoral 30.000 de persoane.

Există și o explicație: anul trecut, zilele libere de Rusalii au picat la sfârşitul lunii iunie, când elevii erau deja în vacanţa de vară, iar mulţi părinţi au profitat de sărbătoare pentru a pleca într-un scurt concediu undeva în ţară. În 2014, sărbătoarea coincide cu perioada examenelor naţionale, dat fiind că marţi încep probele orale ale Bacalaureatului și de aceea mulţi români şi-au amânat concediul.

Pentru cei care vor evada de acasă, hotelierii din staţiunile montane sau de la malul mării au pregătit oferte speciale: tarife cu 30% mai mici, mase festive și acces gratuit la saună și piscină.