Confidenţialitate

Fotografiile de la primele concerte Beatles din SUA s-ar putea vinde pentru 250.000 de euro

Rămase necunoscute până recent, fotografiile realizate de un adolescent la primele concerte Beatles din SUA ar putea fi vândute la licitaţie pentru suma de 250.000 de euro, informează Press Association.

În 1964, Mike Mitchell, în vârstă de doar 18 ani la acel moment, a făcut sute de instantanee la conferinţa de presă înaintea concertului de la Washington și la concertele de la Washington Coliseum şi de la Baltimore Civic Center.

Până a fi procesate digital, negativele au stat zeci de ani în subsolul casei fotografului. Acestea a fost realizate doar în lumină ambientală, pentru că Mitchell nu avea flash.

Arhiva completă cuprinde peste 400 de negative de la cele două concerte.  46 dintre acestea au fost văzute pentru prima dată în 2011, când au fost procesate digital sub formă de printuri de înaltă calitate şi vândute în cadrul unei licitaţii la Christie’s din New York pentru suma de 362.000 de dolari. În afară de acestea, restul negativelor nu au fost văzute niciodată.

Întreaga colecţie va fi prezentată la o licitaţie destinată exclusiv Beatles, organizată la Merseyside pe 24 martie de de casa de licitaţii Omega Auctions.